i

Werving en selectie

ZorgIP pakt een procedure voor een praktijkmedewerker serieus en gedegen aan. Allereerst bepreken wij uitgebreid met u, welke inhoudelijke en niet inhoudelijke competenties u belangrijk vindt. Hieruit maken wij een profiel op, waaraan uw nieuwe medewerker moet voldoen. Dan stellen wij een advertentietekst op die wij verspreiden onder onze ingeschreven praktijkmedewerkers. Dit zijn praktijkondersteuners somatiek, praktijkondersteuners GGZ en doktersassistenten. Daarnaast komt de vacature ook in een zg. Career AD Network terecht. Dit zijn de vacaturebanken en populaire websites van radiostations en jongeren.

Na een eerste selectie, spreken wij de kandidaten die in aanmerking kunnen komen voor de nieuwe functie. Wij hanteren hierbij de competentiegerichte selectievragen en Star-E methodes. Deze methodes hebben zich in de afgelopen 10 jaar zeer bewezen en ervoor gezorgd, dat onze klanten tevreden zijn met de kandidaten die wij hen aanleveren.  Onze gesprekken die wij met kandidaten voeren zijn goed voorbereid en onze ervaring helpt ons de meest geschikte kandidaat voor u te selecteren. Wij maken ook een foto van alle kandidaten die wij spreken. Op deze manier krijgen wij een volledig beeld van de kandidaten, die wij graag aan u presenteren.

Na deze eerste gespreksronde maken wij, van de kandidaten die wij willen voorstellen, een volledig profiel op. Deze bestaat uit: een foto, een algemene indruk, onze bevindingen op het gebied van de benodigde competenties en een samenvatting.

Uit deze voorstellen maakt u een keuze met welke kandidaat u graag een gesprek wilt. U kunt er voor kiezen dat wij bij deze gesprekken aanwezig zijn maar dan hoeft niet.

ZorgIP heeft voor u belangrijk voorwerk gedaan en u daarmee heel erg veel tijd en frustratie bespaard. U kunt nu een zorgvuldige keuze gaan maken wie u aan wilt nemen als nieuwe medewerk(st)er in uw huisartsenpraktijk, HOED of gezondheidscentrum!

 

Share This